
به گزارش پایگاه خبری پیک چاپار: سفرنامه دن گارسیا دسیلوا فیگوئروا کتابی در گونه و سبک ادبی سفرنامه نویسی است که در آن شخصی که به سرزمینهای دیگر سفر کرده، دیدهها، شنیدهها، تجربیات، رخدادها و احساساتش را درباره آن سرزمین بیان می کند.
در دوران حکومت صفویان به دلیل رویکرد تجاری و سیاسی سردمداران آن سلسله، جهانگردان و دیپلمات های بسیاری از قاره اروپا به ایران آمدند و حاصل تجربیات خود را در سالهای حضور در قالب ادبی سفرنامه و به صورت مکتوب درآوردند که منبع مهمی برای شناخت و آگاهی پژوهشگران شد.
این کتاب توسط غلامرضا سمیعی از زبان فرانسه به فارسی ترجمه گشته و نخستین بار در سال 1363 خورشیدی به همت نشرنو در تهران به چاپ رسیده است.
گارسیا د سیلوا فیگوئروا (1550-1624 م) سفیر اسپانیا در دربار شاه عباس اول در دوران صفویه و جهانگردی شناخته شده است. وی درماموریت خود اقدامات سیاسی مهمی از جمله پیمان اتحاد سه قدرت ایران، پرتغال و اسپانیا در مقابل امپراطوری عثمانی را به انجام رساند. دسیلوا در ایران به سفرهای فراوانی دست زد و شاهد چگونگی زندگی و فرهنگ ایرانیان در دوره صفوی بود.
خاطرات دسیلوا شامل جزییات بسیاری در مورد جغرافیا، تاریخ و فرهنگ ایران است و از آن به عنوان مرجع معتبری در مورد ایران عصر صفوی استفاده می شود. کتاب پیش رو تنها یک سفرنامه نیست، بلکه رساله اى سیاسى و تاریخى است که در آن بسیارى از حوادث سیاسى و رخدادهاى مشرق زمین ذکر گردیده است.
پس از یادداشت مترجم و مقدمه ناشر فرانسوى، اوصاف، خاطرات و تحلیلهاى دن گارسیا به ترتیب مسیر حرکت در سفر ذکر شده است. بنا بر نظر اکثریت قریب به اتفاق مورخان ایرانى و خارجى، سفرنامه حاضر به ویژه در رابطه با دوره شاه عباس صفوی از معتبرترین منابع به شمار می آید. غلامرضا سمیعی در ترجمه این کتاب از نخستین چاپ متن اصلی و قدیمی فرانسوى کتاب مورخ 1667 میلادی به خوبی بهره گرفته است.
معرفی کتاب/
کد خبر: 18157 - منبع خبر: پایگاه خبری پیک چاپار