1403/12/22
خبرنگار:
0
96
کد خبر: 18159
چاپ
پویش ملی پاک سازی مقاصد گردشگری روستایی و طبیعت در خرقان-پیک چاپار

به گزارش پایگاه خبری پیک چاپار: در این پویش ملی پاک سازی بناهای گردشگری تاریخی و طبیعی که همه ساله در پایگاه های ملی و جهانی ایران در 22 اسفند ماه برگزار می گردد، گروه های بسیاری شامل سازمان های مردم نهاد و انجمن های دوستداران میراث فرهنگی در این رویداد شرکت می کنند و با حضور خود در محوطه ها و بناهای تاریخی و طبیعی، پسماندها و زباله های باقی مانده از حضور گردشگران و افراد دیگر را در کیسه های مخصوص جمع آوری و محیط را از هرگونه آلودگی ظاهری و بصری پاکسازی می کنند.




پایگاه ملی بسطام و خرقان در اقدامی هوشمندانه این بار برخلاف رسم سال های پیشین در روستای هدف گردشگری قلعه نو خرقان واقع در شهر بسطام، از توابع شهرستان شاهرود، عمل پاکسازی محیطی با دعوت از دانش آموزان دوره ابتدایی مدرسه خرقانی و حضور آن ها در تپه تاریخی مجاور آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی از عرفای بزرگ قرن چهارم و اوایل پنجم صورت پذیرفت.



این حرکت فرهنگی شایسته در قالب «پویش ملی پاک سازی مقاصد گردشگری روستایی و طبیعت گردی ایران» با شعار «مقصد بی زباله در ایران» در راستای  آموزش و آشنایی دانش آموزان مقطع ابتدایی با بناها و محوطه های تاریخی و طبیعی کشور جهت ایجاد حس تعلق به هویت، محیط زیست، ارزش های ملی و تاریخی و حفظ و نگهداری آنان برای نسل های آینده بسیار حائز اهمیت است.

محمدرضا رضایی یگان حفاظت و سرپرست مجموعه تاریخی آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی با همکاری مرکز آموزشی ابتدایی این روستا و یگان حفاظت شهرستان بسطام، این امکان را برای دانش آموزان منطقه قلعه نو خرقان فراهم آورد.



همچنین در پایان عملیات پاکسازی تپه تاریخی مجاور مجموعه با نام مرسوم «تپه کولی»، امین محبعلی کارشناس ناظر دفتر فنی کاخ گلستان که در این رویداد فرهنگی در خرقان حضور یافته بود لحظاتی برای دانش آموزان درباره چرایی انجام پاکسازی محیطی محوطه های تاریخی و اهمیت آن و شخصیت والای عارف وارسته شیخ ابوالحسن خرقانی و سجایای اخلاقی وی سخن گفت.

امین محبعلی در بخشی از صحبت های خود با دانش آموزان افزود: تمیز نگهداشتن فضای بناها و محوطه های تاریخی،فرهنگی و نیز زیست محیطی همانند عمل خانه تکانی در منازل شخصی و محل زندگی است. همانطور که برای زندگی بهتر و باکیفیت تر خانه خود را تمیز می کنیم تا به آرامش روحی و جسمی برسیم و احساس خوبی از محل زندگی خود داشته باشیم. با پاکسازی این مکان ها و طبیعت اطراف آن گام بزرگی در حفظ هویت فرهنگی و تاریخی خود برداشته ایم.

در واقع این محوطه ها بخش دیگری از محیط زندگی ما را تشکیل می دهند که در بسیاری موارد ارزش بیشتری هم دارند چرا که ضامن حفظ تاریخ،فرهنگ و طبیعت برای زندگی با کیفیت برای ما و نسل آینده است.

پایان خبر/

کد خبر: 18159 - منبع خبر: پایگاه خبری پیک چاپار


مطالب پیشنهادی

پایگاه خبری پیک چاپار