.jpg)
به گزارش پایگاه خبری پیک چاپار: شوربختانه به فاصله دو روز پس از درگذشت ایرج رضایی دوبلور پیشکسوت، منوچهر والی زاده دیگر صوت ماندگار تاریخ گویندگی و دوبله ایران در یکم اسفندماه 1403 به علت مشکلات تنفسی و ریوی رهسپار دیار جاودانگی گردید و ویترین نسل طلایی و افسانه ای دوبله ایران خالی تر از قبل گردید.
منوچهر والیزاده، یکی از نامآوران عرصه دوبلاژ و بازیگری ایران، در سن ۱۷ سالگی زمانی که در تئاتر فعالیت میکرد، با استعداد و علاقهای که به هنر صداپیشگی داشت، توسط «منصور متین»، یکی از پیشکسوتان تئاتر و دوبلاژ، کشف و به دنیای گویندگی رادیو وارد شد. این ورود به عرصه حرفهای گویندگی، نقطه عطفی در زندگی هنری او بود و مسیری را پیش رویش گشود که تا سالها بعد به یکی از برجستهترین دوبلورهای ایران تبدیل شد.
او کار دوبله را در استودیوی شاهین فیلم، واقع در خیابان بهار امروزی، آغاز کرد و پس از انجام چند پروژه موفق، استعدادش توسط منصور متین شناسایی شد و او به استاد بزرگ دوبلاژ ایران، علی کسمائی، معرفی گردید. منوچهر والیزاده سالها در کنار علی کسمائی به یادگیری فنون دوبلاژ پرداخت و تحت تعلیم این استاد برجسته، مهارتهای خود را در این هنر گسترش داد. او با پشتکار و علاقه فراوان، توانست در مدت زمان کوتاهی جایگاه خود را در میان دوبلورهای حرفهای ایران پیدا کند.
منوچهر والیزاده در هنر دوبله چندان اهل صداسازی نبود اما این دقت را داشت که برای هر شخصیت ریزهکاری هایی را در صدا رعایت کند که متناسب با جایگاه او باشد. مثلا میان بیان او در نقش شخصیتهای خشن فیلمهای اکشن با شخصیتهای رمانتیک فیلم های هندی فاصله شخصیت پردازی صدایی زیاد است.
منوچهر والی زاده و بازیگری در سینمای ایران
منوچهر والیزاده، یکی از چهرههای شاخص و ماندگار سینمای ایران، با ورود به عرصه بازیگری از طریق فیلم «خداداد» و ایفای نقش در کنار ویدا قهرمانی، به دنیای هنر و سینما قدم نهاد و خیلی زود توانست جایگاه ویژهای برای خود در میان بازیگران برجسته کشور پیدا کند. بازی در این فیلم نقطه آغازی برای یک مسیر طولانی و پر از افتخار در سینما بود.
منوچهر والیزاده در طول فعالیت حرفهای خود توانست با بسیاری از نامداران سینمای ایران همبازی شود و در آثار برجستهای حضور یافت. از جمله آثار شاخص او میتوان به فیلمهای «گمشده» و «فرشتهای در خانه من» اشاره کرد، که در آنها به همراه بهروز وثوقی، به ایفای نقش پرداخت. این همکاریها نه تنها باعث شناخته شدن بیشتر والیزاده شد، بلکه نشاندهنده توانایی بالای او در به تصویر کشیدن شخصیتهای مختلف بود.
همچنین، بازی در فیلمهای «حریص» و «هیولا» در کنار رضا بیکایمانوردی، یکی دیگر از چهرههای محبوب و پرطرفدار آن دوران، از دیگر نقاط برجسته کارنامه هنری اوست. نقشآفرینیهای منوچهر والیزاده در این فیلمها، با استقبال گرم منتقدان و تماشاگران روبرو شد و جایگاه او را به عنوان یکی از بازیگران توانا و پرکار سینمای ایران بیش از پیش محکم کرد.
منوچهر والیزاده تا سال ۱۳۵۷ نزدیک به ۱۸ فیلم سینمایی در کارنامه هنری خود ثبت کرده است. هر یک از این فیلمها بخشی از تاریخ سینمای ایران را شکل داده و نام او را به عنوان یکی از بازیگران موثر و تاثیرگذار در دوران طلایی سینمای ایران مطرح کردهاند. فعالیتهای گسترده و ماندگار او در این دوران، نه تنها نشاندهنده عمق استعداد و هنر اوست، بلکه او را به یکی از چهرههای محبوب و مورد احترام در میان نسلهای مختلف تماشاگران و همکارانش تبدیل کرده است.
لوک خوش شانس
شخص منوچهر والیزاده بارها گفته مردم صدای او را با لوک خوش شانس به یاد می آوردند. دوبله کارتون محبوب لوک خوش شانس را همه ما به یاد داریم، بسیاری از اساتید دوبله ایران در این پروژه مشارکت داشتند و نتیجه کار بینظیر بود. صداها کاملا با شخصیتها همخوانی داشتند. شخصیت شوخ لوک خوش شانس با صدای منوچهر والیزاده در ایران بسیار محبوب بود. از دیگر اساتیدی که در این پروژه حضور داشتند میتوان به زندهیاد حسین عرفانی (شخصیت جالی، اسب لوک خوش شانس) ، زنده یاد محمد عبادی (شخصیت بوشوگ، سگ لوک خوششانس) نام برد.
روانش شاد و یادش گرامی
پایان خبر/
کد خبر: 18132 - منبع خبر: پایگاه خبری پیک چاپار