
به گزارش پایگاه خبری پیک چاپار: به نقل از خبرنگار خبرگزاری کار ایران ایلنا، در پی اشراف اطلاعاتی مبنی بر وجود یک شی تاریخی و باستانی در روستای جلودر از توابع شهرستان ارسنجان استان فارس و پس از طی مراحل قانونی و اداری برای حفاری، بررسی میدانی همه جانبه و دقیق صورت گرفت.
سپس با حضور نیروهای اداره میراث فرهنگی فارس و شیراز، فرمانده یگان حفاظت اداره کل و پرسنل همراه در معیت کارشناسان و متخصصان باستان شناسی، رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان، جانشین نیروی انتظامی شهرستان و بخش با حضور اکثر مردم پس از چندین ساعت کار این کوزه بزرگ ( خمره ) حفاری شد.
یک منبع آگاه در میراث فرهنگی فارس در این خصوص به ایلنا گفت: خمره کشف شده جهت نگهداری و ذخیره آذوقه و یا غله بوده است که در روئیت همه افراد جمعیت منطقه به صورت کاملا خالی از هر گونه شئ قدیمی و یا وسیله باستانی که درون آن باشد از دل خاک بیرون آورده شد.
در تصویر زیر نمایی از خمره بزرگ باستانی تازه یافته که کاربرد آن ذخیره غلات بوده را مشاهده می کنید:
وی ادامه داد: این کوزه بزرگ پس از بررسی کارشناسان مربوطه و توسط نیروی انتظامی به موزه تخت جمشید جهت بررسی باستان شناسی و تاریخ نگاری و قدمت آن، انتقال یافت.
این منبع آگاه تصریح کرد: خمره مکشوفه هیچ گونه ارزش مالی نداشته بلکه فقط به لحاظ قدمت و تاریخچه منطقه تخت جمشید و حومه کوه رحمت ارزش مطالعاتی و باستان شناسی دارد.
به گفته وی این کوزه سفالی و ساده است و نقش و نگاری بر روی حکاکی نشده است.
منبع تصویر مرکزی خبر: ایسنا
پایان خبر/
کد خبر: 18181 - منبع خبر: ilna.ir