
به گزارش پایگاه خبری پیک چاپار:کتیبه دست نویس قاجاری بر روی دیوار قدیمی امامزاده سید علی(ع) قم که در هنگام اجرای آینه کاری در قابی به ابعاد کمتر از ۱۵ × ۱۵ سانتی متر با ذوق و سلیقه استاد آینه کار به صورت یک کادر ویژه شاهد تاریخی جداره اصلی بنا حفظ گردیده است.
این یادگار نوشته شامل دوبیت شعر و ذکر تاریخ تحریر و نام نگارنده آن به شرح ذیل هست :
"بار خدایا ز ره داوری
عاقبت بنده بخیر اوری
کار مرا ای احد کارساز
بی مدد خلق بخوبی بساز
کتبه العبد المذنب الخاطی علی اصغر ابن شیر محمد لشینی
فی یوم پنجشنبه هجدهم شهر ربیع الثانی سنه ۱۲۳۰"
تاریخ دست نویس کتیبه که روز هجدم ماه عربی ربیع الثانی سال 1230 قمری را نشان می دهد برابر است با:
نهم فروردین ماه سال 1194 خورشیدی که این تاریخ اواخر دوره سلطنت فتحعلی شاه را گواهی می کند.

کاش بدعت آینهکاری دیوارهای گچین ور میافتاد و در عوض، مثل همه ممالک دیگر، این دیوارها را با شیشه حفاظت میکردیم. بر روی دیوار بسیاری از بقاع متبرکه و امامزاده های کهن سال ایران پیش از آینه کاری های معاصر، نقاشی های گوناگون ارزشمند به سبک مینیاتور و قهوه خانه ای، دست نوشته های تاریخی خاص، و کتیبه های سنگی و تزیینات آجری و گچی ویژه وجود داشته که در بسیاری از موارد به دلیل عدم آگاهی و درک درست از حفظ هویت تاریخی بنا با مدیریت اشتباه از بین رفته اند.
گفتنی است کاتب این دو بیت، لشنی فاضلی مقیم قم بوده که به نظر می رسد چند اثر از او در فهرستگان نسخههای خطی ایران (فنخا) یاد شدهاند.
استاد آینه کار با ذوق که درک درستی از حفاظت و مرمت آثار تاریخی داشته، در بخش زنانه فضای دور ضریح هم یک قطعه دیگر را با این شیوه در قابی نگه داشته است. امامزاده شاه سید على مزارش در شمال شرقى شهر قم (بلوار ۱۵ خرداد) واقع شده است.
پایان خبر/
کد خبر: 18106 - منبع خبر: پایگاه خبری پیک چاپار