
به گزارش پایگاه خبری پیک چاپار: مجید علیپور روانشناس بالینی پیرامون چرایی افراطی بودن میل به زیبایی و خوشپوشی مردمان ایرانی این گونه شرح می دهد:
بطور کلی آراستگی و زیبائی موجب اعتماد به نفس در فرد می شود و بر روابط فرد با دیگران اثرگذار است.
از نگاه روان شناسی شروع ارتباط بین افراد در دقایق ابتدائی آشنائی شکل میگیرد و افرادی که آراستگی و زیبایی بیشتری دارند بیشتر و راحت تر مورد توجه قرار می گیرند. که این امر انگیزه ای می شود برای افراد ی که خواهان توجه و ارتباط بیشتر با دیگران هستند.
چنانچه در جامعه ای زندگی بکنیم که به ظاهر افراد به صورت افراطی اهمیت داده می شود.نتیجه آن بالا رفتن تعداد عمل های زیبایی و توجه بیش از حد به مد و فشن میشود.
یکی دیگر از عوامل شیوع توجه بیش از حد به ظاهر؛ می تواند ناشی از کمبود اعتماد به نفس در افراد باشد.
که این مسئله بیشتر ریشه در خانواده و تربیت در دوران کودکی افراد دارد.نقش خانواده و همچنین الگوهائی که در برابر آنها وجود دارد نیز بسیار مهم هستند. که با رشد فضای مجازی و وابستگی کودکان به آنها چندان ساده به نظر نمی آید.
از سوی دیگر برخی از بیمار ی های روان نیز از جمله اختلال شخصیت نمایشی،اختلال شخصیت خود شیفته و اختلال شخصیت مرزی نیز میتوانند موجب تمایل بیش از حد افراد به عمل زیبایی و پیروی بیش از حد از مد شود، که برای رهائی از این دست مشکلات بایستی با متخصصین روان شناسی و روان پزشکی مشورت کرد.متاسفانه افرادی که به این نوع از اختلالات مبتلا هستند اغلب خود را افرادی سالم می دانند که این امر درمان آنها را با مشکل مواجه می کند.
بد نیست نکته ای را یادآور شوم یکی از دلایل تعدد عمل های زیبایی در یک فرد نیز ناشی از کمبود شدید اعتماد به نفس در فرد می باشد. به همین جهت فرد بعد از عمل ،باز هم احساس رضایت درونی را ندارد واز این رو بعد از مدتی ،مجدد برای عمل مجدد اقدام می نماید.
در کل باید به این نکته توجه کرد که زیبایی در نگاه بیننده و طرز تفکر اوست.
اچ جی ولز می گوید"پروانه ها نمی توانند بال های خود را ببینند و این دیگران هستند که زیبایی آنها را درک می کنند."
گرچه زیبائی ظاهری جذب می کند ولی این زیبایی درونی است که فرد را ماندگار می کند.
نویسنده: مجید علیپور روانشناس بالینی
پایان خبر/
کد خبر: 18160 - منبع خبر: پایگاه خبری پیک چاپار